background img

The New Stuff

Alexander Rybak'dan Bizlere


Alexander Rybak, Sovyetler Birliği'nde dünyaya gelmiş daha sonra 4 yaşından itibaren ailesiyle beraber yaşayıp büyüdüğü Norveç'e taşınmıştır. 26 yaşında henüz gencecik biri olan Alexander'ı hepimiz çok iyi tanıyoruz aslında. Eurovision 2009'da birinciliği yanı sıra şarkısının gerçekten harika olması ve sempatik hareketleriyle de aklımızın bir köşesinde kaldı.

Alexander Rybak şarkıcı olması ile birlikte aynı zamanda; söz yazarı, besteci, kemancı ve oyuncudur. Sık sık kemanı ile karşımıza çıkmasına ek olarak çok da başarılı bir piyanisttir. Rybak'ın annesi Natallia Valiantsinauna Rybak da ünlü bir piyanisttir. Babası Igor Aliaksandravich Rybak da çok tanınmış bir kemancıdır. Keman ve piyanodaki başarısı, annesiyle babasınından geliyor anlaşılan.

Geçtiğimiz günlerde müzik dinlerken karşıma hiç dinlememiş olduğum şarkıları çıktı. Ne yalan söyleyeyim sadece Eurovision şarkısını biliyordum ve diğer şarkılarını ilk defa dinledim. Her klibinde neşeli ve sempatik hareketleriyle karşımıza çıkıyor ve sanırım bu sebeple de en kötü şarkısı bile kulağımıza hoş gelebiliyor. Ağır parçaları da en az pop tarzı şarkıları kadar başarılı. Bunları sizlerle de paylaşmak istedim.

Strela Amura:

Leave Me Alone: 

Europe's Skies: 

Super Hero: 
  • Alexander Rybak'ın Eurovision performansını izlemek için tık tık

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.