background img

The New Stuff

Gerçek Renkler - Kristin Hannah


Kristin Hanah'ın bir kitabının daha sonuna gelmiş bulunmaktayım...

Evden Çok Uzakta kitabından hemen sonra başladığım Gerçek Renkler'i hiç şüphesiz ki yine çok beğendim. Zaten artık Kristin Hannah'a karşı öyle bir sempati besliyorum ki, kitabı elime aldığımda bile acayip derecede heyecanlanıyor ve büyük bir merakla okuyorum. Geriye bir kitabı kaldı okumadığım, o da Sevgi Uğruna Yaptıklarımız. Onu da kısa zaman içinde hemen okumayı düşünüyorum.

***

Kitabı özetleyecek olursak: Winona, Aurora ve Vivi Ann adında üç kız kardeş. Annelerinin ölümü onları yıkar ve babalarını da tamamen değiştirir. Kızlarıyla hiçbir zaman gurur duymayan, sürekli milletin ne dediğine bakan bir baba. Tek farklı davrandığı kızı Vivi Ann'di fakat o da daha sonradan noktalandı.

Winona, başarılı bir avukattır. Vivi Ann ise atlara meraklı, güzeller güzeli bir kız. Vivi Ann, bir gün herkesi yok sayacak ve kalbinin sesini dinleyecek. Hiç beklemediği bir anda kör kütük aşık olacak ve bu da herkesin tepkisini toplayacak. Tüm kasaba, her zaman olduğu gibi Vivi Ann'i konuşacak.

Winona, kardeşini ne kadar çok sevse de, her zaman ilgi odağı olmasını kıskanmaktadır, içten içe. Babasının kendisiyle gurur duyması için kırk takla atmasına rağmen bir karşılık alamamış olması da cabası. Fakat yine de güçlü durmaya çalışmaktadır.

Aurora'nın ise evlilik hayatı yıkıma uğrar ve bu yıkım Aurora'yı tamamen değiştirir ve güzelleştirir.

Bir gün kötü bir olay Grey ailesinin kapısını çalar. Vivi Ann, hiç beklemediği bir olayla yüz yüze kalır. Hayatının sona erdiğine inanır ve aylarca, yıllarca kendini boş verir. O güzeller güzeli kız, artık çökmüş bir kadındır.

Winona, bu olay sonrasında Vivi Ann'e yardımcı olmadığı için pişmanlık duyacaktır. Ve sonra Winona, her şeyi boş vererek, kardeşinin ellerinden tutacak, onu bu kötü olay sonucunda mutlu olmak için sonuna kadar savaşacaktır. Ve Winona, amacına ulaşır. Grey ailesi sonunda mutlu olur.

***

Kristin Hannah, gerçekten biz okuyucularını nasıl etkileyeceğini, nasıl ağlatıp, nasıl güldüreceğini ve nasıl mutlu edeceğini çok iyi biliyor. Kristin Hannah ve kitapları her zaman için vaçgeçilmezlerim arasında olacak. Tüm kitaplarını, ayrı bir şiddetle tavsiye ediyorum!

0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.